Home > Bezoekers > Te doen

Te doen

Gorinchem heeft een gemakkelijk te belopen historische stadskern. Daar kunt u gezellig winkelen, op een terrasje kunt zitten, eten, naar de bioscoop of theater gaan, een museum en galerie bezoeken of wandelen over de vestingwallen.

Elke maandagmorgen is er markt. Op de tweede zondag van de maand is er een culturele route langs galerieën, antiekzaken en ateliers. Het hele jaar door zijn er evenementen zoals de Open Havendag, het Zomerfeest en het Jazzfestival.

Wilt u de rust van de natuur opzoeken, dan is de Lingehaven en Dalempoort om de hoek. Of u stapt Buiten de Waterpoort op de veerboot en vaart naar een plek waar u wandelend of fietsend kunt genieten van een weids rivierenlandschap.

Kijk voor alles wat er te doen is in Gorinchem op:

 • Fietsen

  Rondje Pontje

  Fietsen langs de Waal, Merwede, afgedamde Maas; verschillende routes langs fietsknooppunten liggen binnen handbereik doordat de veerdienst de weg over het water overbrugt. Heerlijk ontspannen met een terrasje of een picknick of juist een langere route. Voor iedere gelegenheid en ieder gezelschap is een passende route samen te stellen.

  Kijk voor meer informatie op de webpagina Rondje Pontje van Riveer.
   

  Fietsroute vesting3hoek

  De Vesting3hoek, ontstaan in spannende tijden, nu ideaal om te ontspannen. U kunt een speciale fietsroute hiervoor downloaden. Kijk voor meer informatie op www.beleefroutes.nl

 • Kunst, cultuur en evenementen

  Gorinchem heeft een mooi cultureel aanbod en veel jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de Open Haven Dag, de Boten- en camperbeurs, het Zomerfeest, het Jazzfestival en nog veel meer.

  Meer informatie over kunst, cultuur en evenementen in Gorinchem vindt u op: 

 • Culturele Route

  Iedere tweede zondag van de maand openen verschillende culturele instellingen en ateliers hun deuren en kunt u genieten van kunst en cultuur in de historische binnenstad.

 • Gorcums museum en stadhuis

  Het Gorcums museum toont wisselende exposities, schilderijen van oude meesters en kunst van baanbrekende, eigentijdse kunstenaars. Onderdeel van de vaste historische presentatie van het museum is de succesvolle tentoonstelling ‘De Martelaren van Gorcum’.

  Tentoonstelling in stadhuis

  Op de eerste etage van het Stadhuis van Gorinchem kunt u tijdens openingstijden gratis wisselende tentoonstellingen bekijken.