Home > Inwoners > Gevonden of verloren voorwerpen

Gevonden of verloren voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden of bent u een voorwerp kwijt geraakt in Gorinchem, dan kunt u voortaan aangifte doen bij de gemeente Gorinchem en niet meer bij de politie. Behalve als er sprake is van diefstal. Gevonden voorwerpen kunt u ook inleveren bij de gemeente.

Wat kan ik aangeven en inleveren?

U kunt bijvoorbeeld een gevonden portemonnee, een mobieltje of een tas inleveren. De gemeente registreert deze voorwerpen en geeft deze terug aan de rechtmatige eigenaar als deze zich meldt. Doet u via het contactformulier of telefonisch aangifte van een gevonden voorwerp, dan kunt u er voor kiezen om het voorwerp thuis te bewaren.

Let op:een gevonden paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs moet u altijd persoonlijk afgeven bij de gemeente. U kunt hiervan geen aangifte doen via het aangifteformulier of de telefoon.

Naar de politie bij diefstal

Heeft u het vermoeden dat het voorwerp van u is gestolen? Neem dan contact op met de politie, diefstal blijft tenslotte een politiezaak.

Hoe doe ik aangifte van het gevonden of verloren voorwerp?

Aangifte doen van een gevonden of verloren voorwerp kan als volgt: