Home > Inwoners > Nieuws

• Lies van Aelst in gemeenteraad

Lies van Aelst is door de SP benoemd als opvolger in de gemeenteraad voor de recent afgetreden fractievoorzitter Nanine van Dalen. Lies van Aelst wordt in de raadsvergadering van 20 april beëdigd.

• Wijziging inzamelen afval

Op de donderdagen 27 april (Koningsdag) en 4 mei (Dodenherdenking) worden papiercontainers niet geleegd. Hiervoor in de plaats komen:

• zaterdag 29 april. Zet uw container voor 7.30 uur klaar
    • woensdag 3 mei. Zet uw container voor 18.30 uur klaar

• Onkruidbestrijding

De jaarlijkse bestrijding van onkruid op straten en stoepen is weer gestart. De gemeente bestrijdt op verschillende manieren zoals borstelen en heet water, dus zonder gebruik van chemische middelen.

• Sluitingstijden stadhuis

In verband met de komende feestdagen zijn het stadhuis en het Werkplein op de volgende dagen gesloten:

• Vestingwallen Gorinchem mogelijk op UNESCO Werelderfgoedlijst

Gorinchem steunt de nominatie voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) om - als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam - te worden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

• Het Jonge Helden Café: speciaal voor jonge mantelzorgers

Elke laatste woensdagavond van de maand is er speciaal voor jonge mantelzorgers Het Jonge Helden Café. Woensdag 29 maart is het voor de eerste keer.

• Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Gorinchem

Op maandag 8 mei begint in het stadhuis de tweede cursus Politiek Actief. In deze cursus neemt u een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil de gemeente Gorcumers enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

• Uitslag Tweede Kamerverkiezing Gorinchem

De uitslag van Tweede Kamerverkiezing 2017 in Gorinchem is bekend.

• Inloop in The Mall over verslavingen

Iedereen die informatie en advies wil over drugs, alcohol, roken, gokken en gamen, kan iedere woensdag van 12.00 tot 20.00 terecht bij The Mall, Burgstraat 37.

• Belastingaanslag en WOZ beschikking

Rond 26 januari ontvangt u als inwoner en/of ondernemer van Gorinchem weer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op het biljet treft u ook een Waarde Onroerende Zaak (WOZ) beschikking aan.

• Profielschets nieuwe burgemeester

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Gorinchem heeft de profielschets voor de vacature van een nieuwe burgemeester vastgesteld.

• Bijzondere stadsmuur gevonden, maar geen Blauwe Toren

De vondst van de stadsmuur met bijbehorende toren is verrassend en zeker van lokaal belang. Het is echter geen onderdeel van de Blauwe Toren zelf. Dit bevestigen archeologen die het gebied onderzoeken.

• Gemeente Gorinchem verlaagt eigen bijdrage Wmo

Wmo cliënten gaan vanaf 2017 een lagere eigen bijdrage betalen. Het college heeft dit besloten.

• Besluit proefafsluiting Tolsteeg uitgesteld

Op 14 januari 2016 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel over het verkeersstructuurplan Binnenstad besproken. De voorgestelde proefafsluiting van de Tolsteeg wordt uit het verkeersstructuur plan gehaald en op een later moment apart behandeld in de raad.

• Regeling huishoudelijke hulp toelage

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor de regeling huishoudelijke hulp toelage (HHT). Tot en met 31 december 2016 is deze regeling beschikbaar om de bezuinigingen op de Wmo huishoudelijke ondersteuning te compenseren.