Home > Inwoners > Nieuws

• Wijziging openingstijden Regionaal Archief

Vanaf maandag 20 februari 2017 gelden nieuwe openingstijden bij het Regionaal Archief Gorinchem.

• Hoe wilt u meedenken en meedoen met de gemeente?

De gemeente Gorinchem betrekt u graag meer en meer bij de beslissingen die in het stadhuis worden genomen.

• Tweede Kamerverkiezing 2017

Op woensdag 15 maart 2017 kunt u stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. U kunt van 7.30 tot 21.00 uur in alle stembureaus in de gemeente terecht om uw stem uit te brengen.

• Cameratoezicht Wiardi Beckmanplein

Op het Wiardi Beckmanplein is vanaf 1 februari 2017 cameratoezicht ingesteld. Het plein is een van de hotspots als het gaat om fietsendiefstal.

• Wat doet de gemeente met haar vastgoed?

De gemeente Gorinchem heeft meerdere gebouwen in bezit. In totaal gaat het om ruim 100 gebouwen, variërend van woningen tot schoolgebouwen. In ons vastgoedbeleid is aangegeven wat we willen doen met de gebouwen die we zelf niet (meer) nodig hebben.

• Belastingaanslag en WOZ beschikking

Rond 26 januari ontvangt u als inwoner en/of ondernemer van Gorinchem weer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op het biljet treft u ook een Waarde Onroerende Zaak (WOZ) beschikking aan.

• Profielschets nieuwe burgemeester

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Gorinchem heeft de profielschets voor de vacature van een nieuwe burgemeester vastgesteld.

• Eerste resultaten Eind goed, Al goed

Maar liefst 406 mensen hebben ideeën aangeleverd voor de herinrichting van het Eind. Op basis van deze resultaten worden inrichtingsvarianten voor het Eind gemaakt. Bewoners kunnen vervolgens mee-ontwerpen.

• Bijzondere stadsmuur gevonden, maar geen Blauwe Toren

De vondst van de stadsmuur met bijbehorende toren is verrassend en zeker van lokaal belang. Het is echter geen onderdeel van de Blauwe Toren zelf. Dit bevestigen archeologen die het gebied onderzoeken.

• Gemeente Gorinchem verlaagt eigen bijdrage Wmo

Wmo cliënten gaan vanaf 2017 een lagere eigen bijdrage betalen. Het college heeft dit besloten.

• Maak op tijd een afspraak

Wij verwachten de komende 3 maanden extra drukte voor het aanvragen van identiteitskaarten en paspoorten. Maak daarom tijdig een afspraak voor het vernieuwen van uw legitimatie.

• Besluit proefafsluiting Tolsteeg uitgesteld

Op 14 januari 2016 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel over het verkeersstructuurplan Binnenstad besproken. De voorgestelde proefafsluiting van de Tolsteeg wordt uit het verkeersstructuur plan gehaald en op een later moment apart behandeld in de raad.

• Regeling huishoudelijke hulp toelage

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor de regeling huishoudelijke hulp toelage (HHT). Tot en met 31 december 2016 is deze regeling beschikbaar om de bezuinigingen op de Wmo huishoudelijke ondersteuning te compenseren.