Home > Inwoners > Nieuws

• Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Gorinchem

Op maandag 8 mei begint in het stadhuis de tweede cursus Politiek Actief. In deze cursus neemt u een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil de gemeente Gorcumers enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

• Ondernemersbijeenkomst op 29 maart

Op woensdag 29 maart vindt om 20.15 uur in Hipper & De Kolfbaan een bijeenkomst plaats voor ondernemers. Zij krijgen dan informatie en kunnen vragen stellen over de stand van zaken en de vervolgstappen om een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) te realiseren.

• Uitslag Tweede Kamerverkiezing Gorinchem

De uitslag van Tweede Kamerverkiezing 2017 in Gorinchem is bekend.

• Inloop in The Mall over verslavingen

Iedereen die informatie en advies wil over drugs, alcohol, roken, gokken en gamen, kan iedere woensdag van 12.00 tot 20.00 terecht bij The Mall, Burgstraat 37.

• Bomen kappen bij Stalkaarsenflat

De gemeente gaat voor 15 maart een aantal grote populieren kappen aan de achterzijde van de Stalkaarsenflat aan de Dokter van Stratenweg. De bomen worden gevaarlijk en de kans op omwaaien is groot. Er komen heesters voor terug.

• Maak jouw toekomstbeeld van Gorcum

Hoe ziet Gorinchem er volgens jou in de toekomst uit? Wat voor stad denk jij dat we dan zijn? Tot en met maandag 3 april kun je jouw toekomstbeeld van Gorcum maken.

• Schoonmaken gft containers

U kunt uw gft-container weer gratis laten schoonmaken. Afhankelijk van de wijk waarin u woont, gebeurt dat op dinsdag 14 maart of dinsdag 28 maart.

• Wijziging openingstijden Regionaal Archief

Vanaf maandag 20 februari 2017 gelden nieuwe openingstijden bij het Regionaal Archief Gorinchem.

• Belastingaanslag en WOZ beschikking

Rond 26 januari ontvangt u als inwoner en/of ondernemer van Gorinchem weer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op het biljet treft u ook een Waarde Onroerende Zaak (WOZ) beschikking aan.

• Profielschets nieuwe burgemeester

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Gorinchem heeft de profielschets voor de vacature van een nieuwe burgemeester vastgesteld.

• Eerste resultaten Eind goed, Al goed

Maar liefst 406 mensen hebben ideeën aangeleverd voor de herinrichting van het Eind. Op basis van deze resultaten worden inrichtingsvarianten voor het Eind gemaakt. Bewoners kunnen vervolgens mee-ontwerpen.

• Bijzondere stadsmuur gevonden, maar geen Blauwe Toren

De vondst van de stadsmuur met bijbehorende toren is verrassend en zeker van lokaal belang. Het is echter geen onderdeel van de Blauwe Toren zelf. Dit bevestigen archeologen die het gebied onderzoeken.

• Gemeente Gorinchem verlaagt eigen bijdrage Wmo

Wmo cliënten gaan vanaf 2017 een lagere eigen bijdrage betalen. Het college heeft dit besloten.

• Besluit proefafsluiting Tolsteeg uitgesteld

Op 14 januari 2016 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel over het verkeersstructuurplan Binnenstad besproken. De voorgestelde proefafsluiting van de Tolsteeg wordt uit het verkeersstructuur plan gehaald en op een later moment apart behandeld in de raad.

• Regeling huishoudelijke hulp toelage

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor de regeling huishoudelijke hulp toelage (HHT). Tot en met 31 december 2016 is deze regeling beschikbaar om de bezuinigingen op de Wmo huishoudelijke ondersteuning te compenseren.