Home > Inwoners > Nieuws

• Campagne 'Bob in de Sportkantine' ook in Gorinchem

In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kunnen sportverenigingen deelnemen aan de campagne “Bob in de Sportkantine”. Ook de gemeente Gorinchem doet mee aan de campagne en spoort bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan om alcoholvrij te rijden.

• Schoonmaken gft containers

De gemeente Gorinchem laat uw gft-container weer gratis schoonmaken en wel op dinsdag 10 of  24 april.

• Sluitingsdagen stadhuis, Werkplein en Avres

In verband met de komende feestdagen is het stadhuis (inclusief Werkplein en Avres) op de volgende dagen gesloten:

• Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Gorinchem

Tijdens een speciale zitting op vrijdagochtend 23 maart 10.00 uur maakte de voorzitter van het Hoofd Stembureau de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem bekend.

• Voorlopige uitslag verkiezingen en referendum

De gemeente Gorinchem heeft de gemeenteraadsverkiezing afgesloten met een opkomstpercentage van 51,19%.

• Ontwikkelingen duurzaam bedrijventerrein Groote Haar

De gemeente Gorinchem werkt aan de duurzame gebiedsontwikkeling Groote Haar. In het gebied ten noorden van Gorinchem komt een regionaal duurzaam bedrijventerrein van 37 hectare, 2 windmolens  en een aansluiting op de A27 voor de ontsluiting van het bedrijventerrein. Voor de ontwikkeling en exploitatie van de windmolens kiest het college van b&w voor Eneco en energiecoöperatie De Knotwilg. De windmolens van Eneco en De Knotwilg leveren stroom aan de bedrijven die zich vestigen op het bedrijventerrein Groote Haar en aan de inwoners van de gemeente Gorinchem.

• Burenoverlast? Buurtbemiddeling Gorinchem helpt!

De gemeente is het project Buurtbemiddeling gestart. Buurtbemiddeling helpt u om een burenruzie vroegtijdig op te lossen.