Home > Inwoners > Nieuws > Anita Vergouwe neemt afscheid als gemeentesecretaris

Anita Vergouwe neemt afscheid als gemeentesecretaris

Dit item is verlopen op 18-01-2018.
Anita Vergouwe

Gemeentesecretaris/algemeen directeur van de Gemeente Gorinchem Anita Vergouwe neemt na 9 jaar afscheid. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging en treedt per 16 januari 2018 uit dienst.

Het college van burgemeester en wethouders dankt Anita voor haar inzet en betrokkenheid al die jaren. Anita heeft zich in Gorinchem sterk gemaakt voor een goede verbinding in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Ze was ook coördinerend secretaris voor de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Anita gaf leiding in de periode dat de ambtelijke organisatie flinke bezuinigingen moest doorvoeren. En recent heeft zij de eerste aanzet gegeven voor de organisatieontwikkeling bij de gemeente Gorinchem.

Anita Vergouwe: “Na negen jaar met plezier voor en mét de stad Gorinchem te hebben gewerkt, neem ik afscheid. Als gevolg van gezamenlijke inspanningen van bestuur en ambtelijke organisatie hebben we het nodige voor elkaar weten te krijgen voor deze stad. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Welke dit wordt, daar ben ik me op aan het oriënteren.”

Anita Vergouwe treedt per 16 januari 2018 uit dienst en neemt tot aan dat moment haar resterende verlofdagen op. Voor medewerkers en genodigden is er op maandag 15 januari 2018 een afscheidsreceptie op het stadhuis. De werkzaamheden van Anita worden voorlopig waargenomen door Simon de Leeuw, locosecretaris van de gemeente Gorinchem.