Home > Inwoners > Nieuws > Doe mee met de fairtrade werkgroep!

Doe mee met de fairtrade werkgroep!

RSS
Dit item is verlopen op 30-06-2018.
logo fairtrade

De gemeente wil samen met een werkgroep het gebruik van fairtrade producten in Gorinchem stimuleren en meer bekendheid geven aan fairtrade.

De gemeente Gorinchem is al jaren een Global Goals gemeente. Dit betekent dat de gemeente bijdraagt aan armoedebestrijding op wereldniveau. In dat kader willen wij ook graag het gebruik van fairtrade producten stimuleren. Het gaat dan bijvoorbeeld om koffie, thee, wijn, chocolade en andere etenswaren die op een verantwoorde wijze tot stand zijn gekomen.

Wat is dan fairtrade?

Er is geen sprake van dwangarbeid of kinderarbeid bij het maken van de producten, de boeren of andere medewerkers werken onder goede omstandigheden en krijgen een redelijk salaris betaald. Ook mag er geen discriminatie plaatsvinden.

Werkgroep Fairtrade

We hebben al een kleine werkgroep en hopen dat meer mensen ons hierbij kunnen helpen. Bent u ook enthousiast over Fairtrade en wilt u zich hiervoor inzetten? Meld u dan nu aan bij mevrouw E. van Wel via e.v.wel@gorinchem.nl. Bij haar kunt ook terecht voor vragen of meer informatie.