Home > Inwoners > Nieuws > Mogelijke fout in uw paspoort of identiteitskaart

Mogelijke fout in uw paspoort of identiteitskaart

RSS
paspoort met serienummer

Heeft u een reisdocument aangevraagd in de periode 1 april 2018 tot en met 30 juni 2018, dan kan daar een productiefout in zitten. Het reisdocument is wel gewoon geldig en kunt u dus gewoon gebruiken om te reizen.

De productiefout kan ervoor zorgen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in uw reisdocument niet werkt. Hebt u een reisdocument met een mogelijke productiefout? Dan krijgt u hierover een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

Is het reisdocument afgegeven vóór 1 april 2018 of ná 30 juni 2018? Dan is er niets aan de hand.

Zelf controleren

U kunt de volgende punten checken om te bepalen of er mogelijk een productiefout in uw reisdocument zit:

  • Het reisdocument is afgegeven in de periode van 1 april 2018 tot en met 30 juni 2018. U vindt de ‘Datum van afgifte’ terug op de voorkant van de harde plastic pagina met persoonsgegevens.
  • De productiefout komt alleen voor in het reisdocument dat eindigt met serienummer ‘03’. Lees waar u dit serienummer kunt terugvinden op uw reisdocument.
  • Heeft uw reisdocument een ander serienummer? Dan is er niets aan de hand. U kunt het reisdocument blijven gebruiken.
  • Eindigt uw reisdocument met serienummer ‘03’? Ga dan verder met punt 5.
  • Hebt u een Android smartphone met NFC-reader? Download dan de BZK-ID App in de Google Play Store om de geldigheid van het reisdocument te controleren.
  • Geeft de BZK-ID App bij het gebruik geen foutmelding? Dan kunt u het reisdocument blijven gebruiken.

Kunt u deze controle niet doen? Of is er tijdens het gebruik van de BZK-ID app een fout ontdekt? Neem dan contact op met de gemeente Gorinchem via telefoonnummer 14 0183. Wilt u langs komen aan de balie, maak dan een afspraak.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid