Home > Inwoners > Nieuws > Ondernemersbijeenkomst op 29 maart

Ondernemersbijeenkomst op 29 maart

Dit item is verlopen op 30-03-2017.
Grote Markt Gorinchem

Op woensdag 29 maart vindt om 20.15 uur in Hipper & De Kolfbaan een bijeenkomst plaats voor ondernemers. Zij krijgen dan informatie en kunnen vragen stellen over de stand van zaken en de vervolgstappen om een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) te realiseren.

Gemeente, ondernemersvereniging Hartje Gorkum en vastgoedeigenaren werken nauw samen om de aantrekkelijkheid van de Gorcumse binnenstad verder te vergroten. In dat kader is vorig jaar het plan omarmd om een Ondernemersfonds in de vorm van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in te voeren. Met deze BIZ investeren de partners in bijvoorbeeld activiteiten en evenementen die meer bezoekers naar de binnenstad trekken en in sfeerelementen die de uitstraling van de binnenstad verder verbeteren.

Uitkomsten mystery quest onderzoek

Tijdens de ondernemersbijeenkomst worden ook de resultaten gepresenteerd van het mystery guest onderzoek dat in het najaar plaatsvond. Afgelopen september en oktober brachten 48 mystery guests een bezoek aan de Gorcumse binnenstad. Zij waren enthousiast over Gorinchem maar hebben ook nog wel wat verbeterpunten meegegeven.

De gemeenteraad heeft hier inmiddels kennis van genomen en wil met de belangrijkste verbeterpunten aan de slag als uitwerking van de raadsopdracht Binnenstad/Stadspromotie. Op 30 maart neemt de gemeenteraad een besluit over het vervolg van deze raadsopdracht.