Home > Inwoners > Nieuws > Uitnodiging Verkiezingsavond en debat

Uitnodiging Verkiezingsavond en debat

RSS
stadhuis gorinchem

Op woensdagavond 21 maart bent u vanaf 22.00 uur van harte welkom om de verkiezingsavond mee te maken in het stadhuis.

In zaal 7/bedrijfsrestaurant  krijgt u in het politiek café doorlopend updates van de voorlopige uitslagen. Op beeldschermen in het bedrijfsrestaurant en de hal kunt u de uitslagen steeds volgen.

Rondom middernacht maakt de burgemeester de voorlopige uitslag bekend per partij. De lijsttrekkers geven eventueel hun eerste reactie op deze uitslag. Om 1.00 eindigt de verkiezingsavond en sluit het stadhuis.

Definitieve uitslag

Op vrijdag 23 maart vanaf 10.00 uur komen de leden van het Hoofdstembureau bijeen in het stadhuis. Zij maken de definitieve verkiezingsuitslag (zetelverdeling, voorkeursstemmen, opkomst en uitslagen) formeel bekend. Deze uitslag komt op de gemeentelijke website te staan.

Debat na verkiezingsuitslag

Op initiatief van de gemeenteraad is er op vrijdag 23 maart om 17:00 uur een duidingsdebat in de raadzaal van het stadhuis. Ook hier bent u van harte welkom.

Tijdens dit debat geven de lijsttrekkers van de gekozen politieke partijen hun reactie op de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Gorinchem. Daarnaast worden de eerste afspraken gemaakt over hoe de coalitieonderhandelingen van start kunnen gaan.

Burgemeester Reinie Melissant is voorzitter van dit debat. De burgemeester gaat in op de definitieve uitslag van de verkiezingen en in zijn algemeenheid op de verkiezingen en de uitslag (hoe verliepen de verkiezingen, de opkomst etc.). De lijsttrekkers krijgen vervolgens het woord om te reageren op de verkiezingsuitslag en om inhoudelijke speerpunten te benoemen voor de raadsperiode 2018 – 2022. Ook gaan zij in op het (in)formatieproces.

Oude en nieuwe raad

  • Op 27 maart staat de afscheidsraadsvergadering gepland in het stadhuis. De vergadering begint om 16.00 uur is voor iedereen toegankelijk.
  • Op 29 maart wordt tijdens de raadsvergadering de nieuwe raad geïnstalleerd in het stadhuis. De vergadering begint om 17.00 uur en ook hier is iedereen welkom.