Home > Inwoners > Nieuws > Uitnodiging voor debat

Uitnodiging voor debat

Dit item is verlopen op 24-03-2018.
stadhuis gorinchem

Op initiatief van de gemeenteraad is er op vrijdag 23 maart om 17:00 uur een debat tussen de lijsttrekkers van de gekozen politieke partijen. Dit vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. U bent hierbij van harte welkom.

Tijdens dit debat geven de lijsttrekkers van de gekozen politieke partijen hun reactie op de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Gorinchem. Daarnaast worden de eerste afspraken gemaakt over hoe de coalitieonderhandelingen van start kunnen gaan.

Burgemeester Reinie Melissant is voorzitter van dit debat. De burgemeester gaat in op de definitieve uitslag van de verkiezingen en in zijn algemeenheid op de verkiezingen en de uitslag (hoe verliepen de verkiezingen, de opkomst etc.). De lijsttrekkers krijgen vervolgens het woord om te reageren op de verkiezingsuitslag en om inhoudelijke speerpunten te benoemen voor de raadsperiode 2018 – 2022. Ook gaan zij in op het (in)formatieproces.

Oude en nieuwe raad

• Op 27 maart staat de afscheidsraadsvergadering gepland in het stadhuis. De vergadering begint om 16.00 uur is voor iedereen toegankelijk.
  • Op 29 maart wordt tijdens de raadsvergadering de nieuwe raad geïnstalleerd in het stadhuis. De vergadering begint om 17.00 uur en ook hier is iedereen welkom.